Em dic Mariona Tatjer, sóc estudiant de 2n de batxillerat a l’institut Pau Vila, i parlo en nom d'un grup d'alumnes que estem cursant un crèdit de multiculturalitat en anglès que es diu Clean Eyes, New Voices , Better Chances, és a dir, Mirada Neta, Noves Veus, Millors Perspectives.
De fet, és una bona definició , ja que ara disposem d’informacions valuoses i d’experiències que ens permeten comprendre millor els fenòmens migratoris i la diversitat cultural, i ser més crítics amb la nostra societat.
Han estat molt interessant les visites que hem rebut, les conferències i els tallers que hem fet amb persones de diferents països.Tot això ens ha permès poder escoltar de primera mà i compartir les vivències de les persones nouvingudes i dels immigrants.
També hem pogut contrastar informació i ens hem adonat que la televisió i els altres mitjans de comunicació no sempre reflecteix. la realitat. Paral·lelament, hem vist diferents documentals i films alternatius que ens ha permès posar-nos a la pell de les diverses cultures.
Però sobretot, hem pogut compartir hores amb els alumnes de l'Aula d'Acollida del centre, i hem pogut veure el treball tan digne i consistent que s'hi està fent, per tal que tothom tingui el seu espai i hi hagi una convivència respectuosa i amistosa entre tots.
Per tant, les conclusions que nosaltres treiem d'a quest treball són les següents:
- Cal obrir-se a les persones nouvingudes, amb una actitud acollidora i que ens permeti a tots enriquir-nos amb nous bagatges culturals.
- Cal ser crític amb la informació que rebem i hem de buscar fonts alternatives d'informació, ja que sovint no ens mostren la realitat i ens manipulen.
- Val la pena sortir dels circuits comercials i buscar documentals i pel·lícules que mostrin una altra visió del món,
- Però sobretot, hem d’estar molt oberts a les persones que han arribat aquí i que han entrat a les nostres vides. Segur que tots plegats podem onstruir una societat més justa i humana, i per tant un món millor.

Type in the content of your new page here.